Skip to main content
Bullit de Peix

Bullit de Peix

| Eating in Ibiza | Receptes tradicionals (ca-ES)

Passos

El bullit de peix és, possiblement, el plat estrella de la gastronomia eivissenca.
Ho pots trobar en la majoria de restaurants tradicionals de l'illa, però aquí t'expliquem com preparar-ho a casa.

El primer de tot és buscar una bona olla o cassola on ens vagi a cabre tot. Dins posarem un doll d'oli d'oliva i escalfarem els alls, el pebrot, la ceba, el tomàquet (ratllat) i el llorer, tallat petit. Hem d'aconseguir un bon fons per a donar-li bon sabor al brou.

Mentre es fa el sofregit, fem una picada amb el safrà, all, juvert i les ametlles torrades. Una vegada veiem el sofregit a punt, li tirarem unes patates tallades en grillons.
Una vegada dins de l'olla les patates amb el sofregit, el remourem una mica amb cura de no trencar les patates i les deixarem sofregir una mica, tirarem l'aigua i les deixarem coure uns 15 minuts aprox.

Finalment li tirarem el peix salpebrat, tallat a rodanxes i el cap en dos. Habitualment, es prepara amb peixos de roca, com són el nero, el gall i la rotja (escórpora). Deixarem bullir uns 10 minuts.

Uns dos minuts abans d'acabar el temps tirarem la picada d'ametlles i safrà reservarem sense trencar el peix ni les patates.

Les patates i el peix se serveixen amb un bon all-i-oli molt suau.

Amb el brou sobrant farem un bon arròs a banda.
En una paellera posarem oli i tirarem la sépia cortadita a tacs, sofregirem i tirarem un bon got de brandi deixarem que evapori l'alcohol i tirarem l'arròs, sofregirem uns 5 minuts i afegirem el brou sobrant de la cocció, deixarem bullir uns 15 minuts i es servira enmig de la taula sense plats perquè tothom pugui degustar directament de la paellera. 

Bon profit!

Ingredients

Ingredients per 6-8 persones:
  • 2 kg. de peix variat (peixos de roca, gall sant Pere, "rotja", la qual cosa trobeu en el mercat)
  • 2 tomàquets madurs
  • 2-3 patates
  • 1 ceba gran
  • 1 pebrot verd
  • 4 alls Juvert
  • 1 grapat ametlles
  • Safrà, uns 12 brins
  • Sal,
  • aigua
Per a l'arròs a banda:
  • 300 gr. d'arròs
  • 250 gr. de sépia neta
  • 800 ml del brou del bullit
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
Logos

Info legal

  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Fomento del Turismo de la Isla de Ibiza 2022

Disseny web tactic[studio]